Ögon

 öskugga ömascara öfransar ökajal ölayner öbryn

10 proffstips som tar din ögonmakeup till en helt ny nivå

Oavsett om du ska göra en naturlig ögonmakeup med mascara eller en full sotning så har makeup artisterna en arsenal av knep som höjer resultatet till en ny nivå. Här är 10 av våra favoritknep som genast lyfter din makeup!

 

1. SKAPA EN JÄMN GRUND RUNT ÖGAT
En bra grund för en vacker ögonmakeup är basen, börja därför med att täcka rodnader runt ögonen och vid tårkanalen med concealer. Med en jämn och vacker grund kommer dina ögon fram på bästa sätt oavsett hur stark makeup du väljer att lägga.

2. SKAPA EN FELFRI BAS GENOM ATT BÖRJA MED ÖGONEN
För att minimera risken att ögonskuggan pudrar och förstör resten av din sminkning kan du börja med att göra ögonmakeupen och applicera foundation, rouge och puder först efter att du sminkat ögonen.

3. SKAPA EN FELFRI BAS MED PUDER
Vill du se helheten när du sminkar ögonmakeupen kan du applicera ett tjockt lager puder mitt på kinden, om det faller ner ögonskugga gör det inget. När ögonmakeupen är klar borstar du lätt bort pudret och den skugga som trillat ner.

4. ÖPPNA ÖGONEN MED EYELINER
För att få till den perfekta kråksparken på din eyeliner ska du sträva efter att låta den förlänga ögats naturliga nedre linje, det kommer att göra att dina ögon upplevs som större.

5. KÖP EN SMAL PENSEL
Målar du din eyeliner med en pensel så gå till en måleributik och köp deras tunnaste akvarellpensel, några få strån räcker och du får snabbt möjlighet att förfina din linje till perfektion

6. SMINKA DEN PERFEKTA LINJEN
Är det svårt att få till en rak linje i eyelinern kan du lägga en stödlinje i form av en bit papper eller ett kreditkort längs linjen för kråksparken och fylla i den med din eyeliner.

7. GE ÖGONFRANSARNA EN VOLYMBOOST
När du applicerar mascara är det svårt att komma åt fransarna längst in vid ögat, har du ljusa fransar och en tydlig eyeliner kan det därför vara bra att fylla i ögonfransarna så nära fransroten du kan komma. Lättaste tricket är att ta en skarp borste, exempelvis en sned ögonbrynsborste och pensla den i lite mascara. Slut ena ögat och pensla ögonfransarna med mascara från fransroten och ut.

8. FRAMHÄV SVÄRTAN I SIN MAKEUP
För en riktigt intensiv blick gör svart kajal i innerögat stor skillnad, men det kan vara obehagligt att applicera den, tricket är att titta ner i motsatt riktning mot var du vill applicera kajalen.

9. RÄTT NYANS GER STÖRRE ÖGON
På samma sätt kan en ljus kajal ge intryck av större ögon. Välj inte kritvit, utan en ljust beige nyans, så lik din egen ögonvita som möjligt. Då kommer resultatet att bli mer naturligt.

10. SKAPA EN ÖGONMAKEUP MED DJUP
Bästa knepet för att skapa en dramatisk ögonmakeup är att kombinera mörka och ljusa färger. En mörk sotning behöver inte bara bestå av svart utan kan tillexempel byggas upp med grå som bas, svart som mörk nyans och silver som ljus.

 

Källa: Damernas Värld 2014. Följ Damernas Värld för mer inspirerande inlägg om make-up